Julbord Sundbyberg

Känn julstämningen med god mat och trevligt sällskap på Rissne gård

Julbord på Rissne Gård i Sundbyberg

Upplev ett genuint, hemlagat julbord i hjärtat av Sundbyberg! Från den 28:e november fram till julafton dukar vi dagligen upp vårt klassiska julbord på charmiga Rissne Gård. Bjud in kollegor, familj och vänner för en stämningsfull paus fylld av smak och tradition. 

Välkommen att boka din plats redan idag! 

Julbord Sundbyberg

Info om julbord 2024 kommer att uppdateras

Sittningar Julbord 2024

Vårt julbord 2024 serveras från fredagen den 28:e nov till och med Julafton. Vi tar emot din beställning redan nu.

  • Måndag 695:- (355:-/barn)

    12.00-14.00

  • Måndag 795:- (355:-/barn)

    15.00-18 .00 & 19.00- 22.00

  • Tisdag-Fredag 795:- (355:-/barn)

    11.30- 14.00

  • Tisdag-Fredag 995:- (355:-/barn)

    15.00-18.00 & 19.00-22.30

  • Lördagar middag 995:- (355:-/barn)

    15.00-18.00, 19.00-22.30

  • Söndagar 995:- (355:-/barn)

    15.00-18.00

  • Julafton 1195:- (455:-/barn)

    11.00-14.00, 15.00-18.00, 19.00-22.00

Vid bokning av större sällskap +20p, tar vi ut en bokningsavgift på 5000:-. Ej återbetalningsbart.

Vid avbokning av hela sällskap ska det ske 10 dagar innan besöksdatum.

Vid avbokning av enstaka deltagare skall det ske senast 48 timmar innan besökstillfället.

Senare avbokningar debiteras fullt. 

Barn  = 2 – 12 år.

Ovanstående priser gäller vid bokning. Vi följer myndigheternas rekommendationer och anpassar löpande vår verksamhet utifrån eventuella uppdateringar och förändringar. vi reserverar oss för uppdaterade regler och rekommendationer som kan påverka Er Bokning

Boka julbord

Du kan även boka över telefon: 08–733 54 54 eller e-mail: info@rissnegard.se

Meny julbord Sundbyberg 2024

Kalla fiskrätter:

  • Hemrökt lax från Rissne Gård, hemgravad lax, varmrökt lax och inkokt lax.
  • Vi gravar och röker andra fiskar när tillgång finns.
  • Hemlagad lax- och saffranspaté, skagenröra, kräftskagen med Västerbottenost, laxtartar, rökta räkor och ägghalvor med räkor och majonnäs.

Tillbehör till fisk:

  • Hovmästarsås, romsås, örtagårdssås, dillmajonnäs, aioli, smetana, gräslök, rödlök och citron.

Sillbordet:

  • Klassiskt inlagd sill, citronsill, Västerbottensill, tomat- och basilikasill, senapssill, ört- och vitlökssill, vodka- och svartvinbärssill.
  • Peters sillsallad, matjessill med tillbehör, silltårta, inlagd strömmingsflundra, kräftströmming, löjromsgravad strömming, gubbröra och nubbesallad.

Kallskuret:

  • Rökt korv av hjort och gårdsgris med pistagenötter och svamp, griljerad julskinka, kalv- och kycklingleverpastej, kalvsylta, lantpaté.
  • Rökt ankbröst, lammstek, hjortstek och renstek, munsökorv, renkorv.

Tillbehör kallskuret:

  • Syrade grönsaker, inlagda betor, syltade kantareller, cornichons, gurka, soltorkade tomater, äppelmos, tre sorters senap, rödbetssallad och cumberlandsås.

Vegetariska rätter:

  • Potatispaté med kantareller, grönsakspaté, ägghalvor med tångrom, auberginesill, rödbetor med chèvre, ugnsrostad rotselleri och blomkål, vintersallad, vegobollar och Jansson.

Varmrätter:

  • Köttbullar, prinskorv, kokt julkorv, lågtempererad grissida, Janssons frestelse, gräddkokt grönkål, brysselkål, surkål och kålrotslåda.

Ostar och godisbord:

  • Fyra gårdsostar med marmelad, surdegsknäcke och hembakat vörtbröd.
  • Saffranspannkaka, glöggpannacotta, kladdkaka, äppelkaka, marsipanstubbe, knäck, ischoklad, fudge och pepparkaka.

Julbord genom åren

Julbordet har sina rötter i vikingatiden, när man ”drack jul.” På medeltiden blev det kristna julfirandet vanligt i Sverige, och adventsfasta innebar att kött förbjöds – istället åt man lutfisk och gröt. ”Dopp i grytan” var också en vardagsrätt under julförberedelserna på gården.

På juldagen, eller senare på julaftonskvällen, bröts fastan och kött serverades, vilket för bondesamhället var en efterlängtad högtid. Kring sekelskiftet 1900 växte julbordets popularitet, då pyntade små rätter och dekorerade bufféer inspirerade från borgarklassen blev vanliga.

Genom åren har julbordet utvecklats, med klassiker som julskinka, sylta och julkorv. Senare tillkom prinskorv, rödkål och gravlax, medan köttbullar blev en del först på 1970-talet. Dagens julbord är en blandning av medeltida fasta, julgrisslakt och konserveringstraditioner som inlagd sill.

Äkta julstämning på vårt julbord

Upplev ett julbord i Sundbyberg som bjuder på äkta julstämning och en festlig smakresa. Här väntar en noga utvald meny med allt från värmande glögg till läckerheter från havet, delikat chark och hemlagade efterrätter. Våra populära köttbullar och traditionella pepparkakor är självklara inslag, och allt serveras i mysiga, historiska omgivningar som förhöjer julkänslan.

Planerar du en julmiddag med familj, vänner eller kollegor? Vi anpassar gärna menyn efter särskilda önskemål, inklusive vegetariska och veganska alternativ. Boka i god tid för att säkerställa bästa möjliga upplevelse för alla. För ett oförglömligt julbord i Sundbyberg, kontakta oss redan idag och skapa minnen att njuta av långt efter julen.

Välkommen att boka julbord på Rissne Gård i Sundbyberg redan nu!

Vi på Rissne Gård erbjuder även

Konferens

På Rissne Gård i Stockholm finns tre välutrustade konferensrum i anrik herrgårdsmiljö. Ni konfererar i våra mysiga rum och äter förstklassig mat från restaurangen under dagen. Sommartid går det även bra att sitta ute och konferera i vår lummiga trädgård, ni kan också avnjuta er affärslunch utomhus. På vintern tänder vi en härlig brasa i den stora öppna spisen i matsalen.

Bröllop

Våra vackra och mysiga lokaler i Stockholm lämpar sig utmärkt för bröllop! Vigseln kan ni med fördel hålla i vår vackra trädgård som sommartid ligger inbäddad i en härlig grönska. Vi tar hand om mat, personal och övrigt arrangemang så att ni kan koppla av och njuta av er stora dag och bröllopsfest.

Affärslunch

Avnjut en vällagad trerätters affärslunch i våra mysiga och anrika lokaler på Rissne Gård i Stockholm. Under sommarhalvåret går det även bra att avnjuta affärslunchen i vår uteservering. Affärslunchen börjar med att du fritt plockar från vår förrättsbuffé bestående av olika delikatesser. Därefter väljer du mellan två exklusiva varmrätter. Till kaffet dukar vi upp med våra uppskattade praliner och kakor.