Julbord

Traditionellt julbord på herrgård i Stockholm

Traditionellt julbord på herrgård i Stockholm

Vårt hemlagade julbord står uppdukat varje dag från 25 november till julafton på Rissne Gård i Stockholm. Så ta en paus och ta med dig kollegor, familj och vänner och njut av vårt omtyckta traditionella julbord i mysig miljö.

Nyheter

Midsommarkasse

Rissne Gårds kallrökta lax med romsås Hemgravad lax med hovmästarsås Rissne Gårds Skagen Ägghalvor med rom Svensk färskpotatis Matjessill, gräddfil, gräslök Inlagd sill Senapssill Jansons

Läs mer »

Julbord 2022

Sittningar Julbord 2022

Vårt julbord 2022 har premiär torsdagen den 24 november. Vi tar emot din beställning redan nu!

  • Måndag 595:- (275:-/barn)

    11.30- 14.00

  • Måndag 695:- (275:-/barn)

    15.00-17.30 & 18.30- 22.00

  • Tisdag-Fredag 695:- (275:-/barn)

    11.30- 14.00

  • Tisdag-Fredag 850:- (295:-/barn)

    15.00-17.30 & 18.30-22.30

  • Lördagar middag 850:- (295:-/barn)

    14.00-17.00, 18.00-22.30

  • Söndagar lunch 850:- (295:-/barn)

    12.00-14.30, 15.30-18.00

  • Julafton 995:- (395:-/barn)

    11.00-14.00, 15.00-18.00, 19.00-22.00

Vid bokning av större sällskap +20p, tar vi ut en bokningsavgift på 10% av matkostnaden. Ej återbetalningsbart.

Vid avbokning av hela sällskap ska det ske 10 dagar innan besöksdatum.

Vid avbokning av enstaka deltagare skall det ske senast 48 timmar innan besökstillfället.

Senare avbokningar debiteras fullt. 

Barn  = 2 – 12 år.

Ovanstående priser gäller vid bokning. Vi följer myndigheternas rekommendationer och anpassar löpande vår verksamhet utifrån eventuella uppdateringar och förändringar. vi reserverar oss för uppdaterade regler och rekommendationer som kan påverka Er Bokning

Boka julbord

Du kan även boka över telefon: 08–733 54 54 eller e-mail: info@rissnegard.se

Meny julbord 2021

Vårt sillbord:

Klassiskt inlagd sill, Senapssill, Ört- och vitlökssill, Citronsill, Västerbottensill, Tomat- och basilikasill, Vodka- och svartvinbärssill.

Peters klassiska sillsallad, Matjessill med tillbehör, Rissne Gårds Matjessilltårta, Inlagd strömmingsflundra, Kräftströmming och Löjromsgravad strömming, Gubbröra, Nubbesallad.

Vårt kalla fiskbord:

Rissne Gårds kallrökta lax, Hemgravad lax, Rissne Gårds varmrökta lax, Inkokt lax. Vi kommer även röka och grava andra fiskar efter tillgång.

Hemlagad paté på lax och saffran, Rissne Gårds skagenröra, Kräftröra med Västerbottenost, laxtartar, Hemrökta Rökta räkor, Ägghalvor med majonnäs och räkor. 

Tillbehör fisk:

Hovmästarsås, Romsås, Örtagårdssås, Dillmajonnäs, Aioli, Smetana, Gräslök, Rödlök, Citron.

Vårt bord med kallskuret:

Vår egen rökta korv på Hjort och Gårdsgris,Pistagenötter och karl johan svamp, Hemkokt Julskinka på gårdsgris griljerad på traditionellt vis, Rissne Gårds kalv och kycklingleverpastej, Peters kalvsylta. Hemlagad Lantpaté , Rökt ankbröst, Rökt Lammstek, Alspånsrökt Hjortstek, Alspånsrökt Renstek, Munsökorv, Bokspånsrökt Renkorv.

Tillbehör kallskuret:

Syrade grönsaker, Inlagda betor i olika färger, Syltade kantareller, Cornicons, Saltgurka, Smörgåsgurka.Soltorkade Coqtailtomater, Hemkokt Äppelmos, tre sorters Senapar, Rödbetssallad, Cumberlandsås,

Vegetariska alternativ:

Potatispaté med syltade kantareller, Mariannes grönsakspaté, ägghalvor med vegetarisk tångrom, Vegan Aubergin “sill”,Rödbetor med chèvre, valnötter och surdegskrutonger, Ugns grillierad Rotselleri, Rostad Blomkål, Gravade Morötter, Rissne gårds vintersallad, Potatis Sallad.

Vår “Varma Spis”:

Hemlagade köttbullar på högrev, prinskorvar på gårdsgris, kokt julkorv, lågtempererad Gårdsgrissida med krispig svål, Rissne Gårds krämiga Jansons frestelse.

Gräddkokt grönkål, Hemkokt rödkål med äpple och rödvin, honungslungad brysselkål med cashewnötter,Hemsyrad Surkål, Citron och honungsbakad Spetskål, Rissne Gårds kålrotslåda, Omelett med egen plockad svamp, Västerbottenpaj.

På beställning gör vi även:

Lutfisk med ärtor och vitsås, Dopp i Grytan med vörtbröd och Julgröt.

Våra ostar från Svenska Gårdsmejerier:

Fyra handgjorda ostar utvalda med omsorg serveras med våra marmelader.

By Gårdsbageri i Östervåla bakar vårt surdegsknäckebröd. Ni hittar även hembakad vört och surdegsbröd i vår brödkorg.

På “gottebordet”:

Gotländsk saffranspannkaka, Toskabakade äpplen, inkokta päron, Glögg pannacotta, Chokladmousse, Ris à la Malta, Polkagrisar.Mandelmusslor

Kladdkaka med vispgrädde, Marsipanstubbe, Hemkokt Knäck, Ischoklad, Hemkokt kola, Mintkyssar, Fudge, Choklad Tryffelar, Rostade mandlar, mjuk Pepparkaka och mycket mer.

Rissne Gård erbjuder även

Konferens

På Rissne Gård i Stockholm finns tre välutrustade konferensrum i anrik herrgårdsmiljö. Ni konfererar i våra mysiga rum och äter förstklassig mat från restaurangen under dagen. Sommartid går det även bra att sitta ute och konferera i vår lummiga trädgård, ni kan också avnjuta er affärslunch utomhus. På vintern tänder vi en härlig brasa i den stora öppna spisen i matsalen.

Bröllop

Våra vackra och mysiga lokaler i Stockholm lämpar sig utmärkt för bröllop! Vigseln kan ni med fördel hålla i vår vackra trädgård som sommartid ligger inbäddad i en härlig grönska. Vi tar hand om mat, personal och övrigt arrangemang så att ni kan koppla av och njuta av er stora dag och bröllopsfest.

Affärslunch

Avnjut en vällagad trerätters affärslunch i våra mysiga och anrika lokaler på Rissne Gård i Stockholm. Under sommarhalvåret går det även bra att avnjuta affärslunchen i vår uteservering. Affärslunchen börjar med att du fritt plockar från vår förrättsbuffé bestående av olika delikatesser. Därefter väljer du mellan två exklusiva varmrätter. Till kaffet dukar vi upp med våra uppskattade praliner och kakor.